Wednesday 31 July 2013

Projekt | Diesel Reboot

Surfajući raznim web stranicama često nailazim na fotografije ili slike koje me inspiriraju. Na raznim zakutcima svojeg hard diska imam previše foldera imenovanih "inspiration" i ostale varijacije na temu. Zato samdanas i malo kopala po njima.

Zapravo, teško je reći što i na koji način me inspirira. I što je to "ikona" i "ikonično"? Na razmišljanje o ovome me potaknuo i novi Dieselov projekt nazvan Reboot. Projekt Reboot postavlja dva pitanja: What inspires you? i What makes an icon?.

Kreativni direktor Diesela i tvorac projekta Nicola Formichetti kao odgovor na prvo pitanje jednostavno je rekao "Beautiful scenery, red roses, dumplings." 

Projekt, pod sloganom "You have the control. What are you going to do with it?", objedinjuje sve ljude koji se susretnu sa projektom, postajući vlastite "inspo" slike na Dieselov tumblr ili hashtaggajući #dieselreboot na Twitteru ili Facebooku. 

Cijeli projekt me potaknuo na razmišljanje - često su me za intervjue pitali gdje pronalazim inspiraciju te bih ja, većinom, odgovarala na sličan način: "Z svemu oko sebe, u glazbi, u umjetnosti, arhitekturi, interijerima, dizajnu, modi, ljudima, svemu." 

Zato sam pripremila i kolaž slika koje me inspiriraju. Dalo bi se još tu štošta ubaciti, no toliko za sad. 


Setovi su od po četiri slike, a ispod su riječi koje ih opisuju te moje asocijacije. 

Image Hosted by ImageShack.us

Interijeri. Ikea. Bijelo. Niski krevet. Cipele. Damask. Setovi odjeće. Minimalizam. Čisto.


Image Hosted by ImageShack.us

Klein Bleu. Maljevič. Knifer. Umjetnost. Iskon.

Image Hosted by ImageShack.us

Blake. Bosch.  Tanguy. Ispred svog vremena. Simbolizam. Snovi. Surrealizam. 

Image Hosted by ImageShack.us

Arhitektura. Mies van der Rohe. Le Corbusier. Mondrian. Stabla. Crno bijelo. Staklo.

Image Hosted by ImageShack.us

Bruno Dayan. Fotografija. Boje. Pastelno. Nadrealno.

Image Hosted by ImageShack.us Mario Pućić. Fotografija. Minimalno. Prostor. Motiv.  Odrazi.


Podijelite i vi svoje inspirativne slike na Dieselovom tumblru.

:*

A


8 comments:

hiPop said...

kakve fotke <3

xx

http://hypemyhip.blogspot.com/

Anonymous said...

danas svi imate isti post ili xD bit će nekih diesel poklona ^^ super fotke, bolje od ljupkinih jer je veći format

Anonymous said...

ne kuzim samo zasto je samo 'surrealizam' na engleskom :D imamo jednako lijepu rijec za to; osim toga, citav post je na hr, pa stvarno ne vidim svrhu.

ps. vjerujem da ste i ti i ljupka dovoljno pametne da znate da je simultan promo post kontraproduktivan. da mozda prenesete tu izvrsnu informaciju svojim sponzorima?

Anonymous said...

haha, kao kuzis se u arhitekturu i dizajn, a prava si plebejka... okani se toga i drzi se asimetricnih suknji i ombrea.....:*

Psychocouture said...

Ljupka i ja često surađujemo s istim brendovima i uvijek se onda postovi objavljuju u isto vrijeme jer je tako veći reach. :)

Psychocouture said...

@drugi anon:
Zapravo se i "kužim" jer mi je to djelomično i struka i odgojena sam u takvoj obitelji. :*
Drži se ti nekih drugih blogova onda. :)

Anonymous said...

Ovo nije kritika tebi Ana, nego sponzorima - ja osobno kad vidim postove iste teme kod više blogera, uopće ih više ne čitam nakon prvog. Dakle, vidjela sam Ljupkin i nisam skužila da je promo, a kad sam došla kod tebe samo sam preletila misleći si "promo, promo, promo", treći takav post ne bih ni preletila zato što znam da će u takvom postu pisati isti "PR fluff". Takvi postovi mi dođu kao katalog Lidla ili Konzuma iz kaslića :-D

Psychocouture said...

Iako svaka od nas radi promo, to nije generički "PR fluff" jer svaka od nas radi originalni sadržaj oko kojega se potrudimo i iza kojega stojimo. Tako da, ako je nekome zanimljivo ono što ja i inače radim, ne bi ga smjelo smetati što je nešto usmjereno prema promociji nekog brenda.