Sunday 10 October 2010

CRO-A-PORTER četvrtak

Gotov Cro-a-porter. Totalno ludilo zadnjih tjedan dana oko svega. Sad mogu sjesti i napisati report od četvrtka.
Dojmovi se još uvijek nisu slegli koliko je bilo uzbudljivo.
Htjela bih za početak zahvaliti Ranku i Mati koji su sve ovo i omogućili nama bloggericama, divni ste! <3 Veselimo se daljnjoj suradnji! :)


Dolaskom na prvi dan razveselila su me imena naših blogova na klupama u prvom redu! Zaista nisam to očekivala. <3

Za prvi dan bih kao higlightove večeri izdvojila kolekcije Zigmana i Elfsa.

Zigman je kao i obično oduševio svojim cipelama i čizmama dok ni odjeća nije zaostajala. Haljine i kaputi u zemljanim tonovima i bogatih krojeva s touchom grafike i pastelnih boja. Za materijale je izabrao kožu i vunu koja je divno kontrastirala sa šifonom i umetcima od čipke. Grafički dizajn me podsjetio na vitrajnu umjetnost gotičke ere zbog teških crnih obrisnih linija s kolorističkim geometrijskim ispunjenjima. Dojmile su me se i kožne minice, suknje sa cifovima i kožne jakne s krznom.




Elfsi su imali veoma opsežnu kolekciju prepunu šljokica, zipova i sjajnih materijala. Kratke uske haljinice naglašenih ramena, t-shirt i high waist suknje, brokat i čipka dominirali su na pisti. Par muških modela nosili su majice s printom Podravka goveđe juhe što me neodoljivo asociralo na Warholovu Campbell juhu. Što me nadalje potaklo na razmišljanje o inovativnosti ove kolekcije. Očita nit poveznica je nosivost (trash/80's) odjeće i kritika konzumerističkog društva. T-shirtovi su totalna reminiscencija na Warhola koji je bezbrojnim reproduciranjem određene slike/osobe/ikone/predmeta želio dati kritiku društvu koja samo troši, troši, troši i ne shvaća umjetnost te da bilo što može postati umjetnošću. Recimo da su Elfsi na tragu toga, a koliko im je uspjelo, na svakome je da odluči.








(klikom do veće slike)
(slike: index.hr i tportal.hr )



Nažalost od prve večeri nemam svojih fotki jer je moj fotić užasan, ali sam za ostala dva dana angažirala dva fotografa pa se pripremite za image heavy postove! :D
Trebala bih slike dobiti ovih dana pa očekujte uskoro još dva reporta :)

Što još reći? Aha, backstage. Prvi dan smo Maja i ja ušle i nismo se baš zadržale jer smo mislile da samo smetamo, prostor je uzak i u više hodnika, pa smo se malo povukle, ali zato od iduća dva dana imamo puno slika, zadnju večer sam kroz backstage snimila i filmić, bit će stavljen :)




A evo što sam i ja nosila prvu večer:

haljina i kardi // bershka
torba // mango
gležnjače // no name

Pozdrav! :*

10 comments:

Mila said...

Ima stvarno super komada!!!

Venoma said...

Drago mi je da ste se super provele :)

Bernarda said...

Baš lijepo napisan report, čitam dalje... ;)

ljupka said...

torba je tu! ;) slatka si mi :)

butterfly307 said...

outfit ti je jako sladak! <3
jedva čekam ostatak slika!! :)

bubu said...

torba je savršena, piši, piši dalje! hoću sve znati!

Psychocouture said...

fotke od fotografa dobiva sutra i prekosutra, stay tuned :D

Anonymous said...

Gležnjače su ti jako če-če... Možeš li mi reći gdje si ih kupila, i cijenu?
Inače, pratim te već dugo i imam same pohvale... A posebno mi se sviđa tvoj stil pisanja... Vidi se da iz priloženog što studiraš ;-)
Mathilde

Psychocouture said...

Hvala, Mathilde! =)
Gležnjače su iz Importane centra, dućan pored onih drugih stepenica za ulaz u centar, koštale su oko 300 kuna, ali prošle zime, ne znam hoće li ih opet imati.

Anonymous said...

e za ovaj stil i haljinicu vs. vesticu saljem pohvale ;) I lajk it!