Wednesday 21 March 2018

REVIEW: VICHY MINERAL 89



Znate kako sam proteklih mjeseci zbog slomljenog stopala bila kod kuće. Ovo mi je bila, uz to, prva zima u centralnom grijanju - što je, kako sam i sama doznala na svojoj koži, bilo veoma isušujuće za nju. Čak i kada ne koristim nikakve maske ili serume protiv starenja, uvijek imam barem par različitih hidratantnih preparata jer je hidratacija najvažnija za održavanje svježine i blistavosti kože. U proteklih par mjeseci mi se koža strašno isušila, čak se i počela perutati - plinzi i maske su pomogli, a Vichy booster je uletio kao naručen.

Riječ je o novom proizvodu koji sadrži 89% mineralizirane termalne, što je vidljivo iz njegovog naziva, u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom. Uslikala sam vam i sastojke proizvoda ako nekoga zanima - osobno se ne razumijem osobito u farmaceutiku, no iz veoma kratkog popisa sastojaka vidimo kako je većina seruma voda i hijaluronska kiselina te, naravno sastojci protiv kvarenja te carbomer čija je funkcija "geliziranja" formule.

Funkcija boostera je, kako kažu iz Vichyja, da jača funkciju barijere kože i jača ju u borbi protiv štetnih utjecaja zagađenja, stresa i umora. Mogu ga koristiti svi tipovi kože, no mislim da će najviše benefita imati suhokošci. Formula je gelasta, ali nije ljepljiva kako gelovi znaju biti, već je vrlo lagana i vodenasta. Upije se u kožu u vrlom kratkom vremenu što me oduševilo! Idealno bi bilo koristiti ga ujutro i navečer nakon čišćenja lica, a može se koristiti i kao podloga za makeup. Bitno je da je koža u potpunosti očišćena kako bi se postigla maksimalna hidratacija i upijanje. Možete probati našpricati termalnu vodu na lice i zatim nanijeti gel - osjećaj hidratacije i svježine je apsolutno divan. Primjetila sam da mi je koža postala puno mekša i vidljivo nahranjena te da su mi nesavršenosti na licu ublažene, pogotovo na području čeljusti, na kojem sam u zadnjih par mjeseci dobila crvene mrlje i prištiće. To je vjerojatno zbog zaštitne fukcije boostera koja sprječava taloženje nečistoće na licu. Isprobala sam jako puno hidratizirajućih proizvoda, i iz par tjedana koliko sam koristila ovaj gel, moram reći da zaista daje instante rezultate - koža je vidljivo nahranjena, mekša i sjajnija. Nema nikakav miris i dolazi u predivnoj staklenoj bočici, a za jedno nanošenje dovoljne su dvije pumpice. Bilo bi super imati ga i u travel pakiranju kako bi ga mogla uvijek nositi sa sobom pošto je full size pakiranje dosta teško zbog staklene ambalaže - no zasigurno ću ga koristit dalje i pratiti koliko će mi se poboljšati stanje kože.

Na instagramu sam nagradila dvije čitateljice sa ovim boosterom, nadam se da će vam utažiti žeđ isušene kože od ove duge zime. :) A je li vrijedan hypea? Mislim da je no svakako mi javite svoje dojmove ako ga isprobate!

:*

A


*powered by Vichy

1 comment:

the creation of beauty is art. said...

Such a great brand! Love the pictures...and the product looks really wonderful!
the-creationofbeauty.blogspot.com